Så tidrapporterar du på kassakortet

Ordförklaringar

För att få din ersättning utbetald ska du tidrapportera på dina kassakort. Tidrapporten består alltid av två veckor och du fyller i det när veckorna har passerat. Fyll även i lördag och söndag. Vi betalar ut ersättning på torsdagar och för att du ska få dina pengar samma vecka måste du tidrapportera i Mina sidor senast måndag kväll.

Tidrapportera varannan vecka

Tidrapportera varannan vecka Kassakorten fyller du i varannan vecka. Du kan spara kassakorten och fylla i två på samma gång och på så sätt få månadsutbetalningar. Ett kassakort får inte vara äldre än nio månader för att ersättning ska kunna betalas ut.

Ersättning på torsdagar Utbetalning sker på torsdagar och vi behöver ditt kassakort senast måndag kväll för att kunna betala ut samma vecka.

Om du fyller i kassakort på papper får du alltid pengarna tidigast i veckan efter kortet kommit in till oss.

Mer om utbetalning

 

Så tidrapporterar du

Hur du tidrapporterat på kassakortet beror helt på vilken sysselsättning du har haft. Det är viktigt att kassakortet fylls i på rätt sätt så att du får rätt ersättning. Fyll även i lördag och söndag. 

Arbetslös Är du helt arbetslös är det enkelt – då fyller du i Arbetslös på kassakortet. Det är viktigt att du kryssar i detta, eftersom en tom ruta räknas som 8 timmars arbete. 

Arbete Du som jobbar på timme ska fylla i alla timmar du arbetar. Det har ingen betydelse om de är på en vardag eller på en helg. Även nattarbete och jourarbete ska fyllas i.

Mer om arbete

Föräldraledighet/VAB Om du är föräldraledig ska du tidrapportera detta på kassakorten. Skulle du vara föräldraledig på lördagar eller söndagar påverkar inte detta din arbetslöshetsersättning.

Mer om föräldraledighet/VAB

Sjuk Om du är sjuk ska du fylla i det på kassakorten och anmäla det till Försäkringskassan. Skulle du ha sjuk- eller aktivitetsersättning gäller specialregler.

Mer om sjukdom

Semester/Ledighet Om du kombinerar ersättning och deltidsarbete och har semester ska du kryssa semester - du kryssar alltid hela dagen även om du arbetar deltid. Om du är arbetslös ska du använda rutan förhindrad om du inte kan eller vill ta arbete.

Mer om semester/förhindrad

Hör av dig om något ändras

Hör av dig så snart något i din situation förändras. Att de uppgifter du lämnar till oss är riktiga intygar du på heder och samvete och du har ansvar för att anmäla förändringar inom 2 veckor. Exempel på förändring är att du har börjat jobba, studera eller funderar på att starta företag.

Niomånadersgräns

Vi kan inte betala ut ersättning för kassakort som är äldre än nio månader.

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 19 juni 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg