Vad ska jag skicka in?

Ordförklaringar

Har du arbetat heltid räcker det i de flesta fall med intyg för det senaste året. Har du varit sjuk, föräldraledig eller studerat på heltid behöver vi oftast gå längre tillbaka i tiden för att se att du uppfyllt villkoren för a-kassa.

Vad har du gjort det senaste året?

Klicka på plusset för att läsa vad du ska skicka in.

Anställning

 1. Fyll alltid i en Anmälan om arbetslöshet. Formuläret Anmälan om arbetslöshet vi. Till Anmälan om arbetslöshet
 2. Arbetsgivarintyg för 12 månader. Din arbetsgivare fyller i ett arbetsgivarintyg i portalen arbetsgivarintyg.nu. Om både du och din arbetsgivare har e-legitimation får du intyget i portalen och skickar det via den till oss. Annars får du intyget på papper och postar eller mejlar det till info@aea.se.
 3. Har du sagt upp dig? Fyll i formuläret Egen uppsägning om du har sagt upp dig själv. Fyll i Egen uppsägning.
 4. Har du ett företag? Har du haft ett företag vid sidan om din anställning ska du fylla i Företag – Extraarbete.
 5. Har du haft ett extraarbete? Om du vid sidan om ditt heltidsarbete jobbat extra utreder vi om det räknas som bisyssla. Skicka in ett arbetsgivarintyg även för ditt extraarbete. Mer om bisyssla och vilka intyg vi behöver.
 6. Jobbat utomlands? Har du arbetat utomlands ska du ringa vår utlandsavdelning på 08-412 33 00 för mer information.

Mer om anställning

Alla formulär hittar du här

Till portalen arbetsgivarintyg.nu

 

Studerat

 1. Fyll alltid i en Anmälan om arbetslöshet. Formuläret Anmälan om arbetslöshet behöver vi alltid. Till Anmälan om arbetslöshet
 2. Arbetsgivarintyg för 12 arbetade månader. Om du inte arbetat det senaste året ska du skicka intyg för de tolv senaste månader som du arbetat. Även sommarjobb och extrajobb räknas med.
 3. Studieintyg. Fyll i Studieintyg om du har studerat det senaste året. Om du inte har haft studiemedel från CSN ska du även bifoga ett registreringsintyg från studieanordnaren som styrker terminstider.

Mer om studier

Till Studieintyg

Till arbetsgivarintyg.nu

Alla formulär hittar du här

 

Företagare

 1. Fyll alltid i en Anmälan. Formuläret Anmälan om arbetslöshet behöver vi alltid. Till Anmälan om arbetslöshet
 2. Företag som huvudsaklig sysselsättning? Fyll i formuläret Företagare Arbetsintyg för företagare om du har haft ett aktivt företag. Till formuläret Företag – Arbetsintyg
 3. Företag vid sidan om heltidsarbete? Har du haft företag som en bisyssla ska du skicka in formuläret Företag – Extraarbete. Till formuläret Företag – Extraarbete 

Mer om företag

Alla formulär hittar du här

 

 

Hemma med barn

 1. Fyll alltid i en Anmälan. Formuläret Anmälan om arbetslöshet behöver vi alltid. Till Anmälan om arbetslöshet
 2. Ange datum i din ansökan. Har du varit föräldraledig på heltid räcker det med att du anger vilka datum det gäller när du söker ersättning.
 3. Arbetsgivarintyg för 12 arbetade månader. Om du inte arbetat det senaste året ska du skicka intyg för de månader som du arbetat. Även sommarjobb och extrajobb räknas med.
 4. Jobbat och fått föräldrapenning? Har du kombinerat arbete med föräldrapenning ska du skicka in intyg från Försäkringskassan där det framgår hur mycket ersättning du har fått före skatt.

Alla formulär hittar du här

Annat

 1. Fyll alltid i en Anmälan om arbetslöshet. Formuläret Anmälan om arbetslöshet behöver vi alltid. Till Anmälan om arbetslöshet
 2. Arbetsgivarintyg för 12 arbetade månader Om du inte arbetat det senaste året ska du skicka intyg för de tolv senaste månader som du arbetat. Även sommarjobb och extrajobb räknas med.
 3. Sjuk eller ledig? Om du varit sjuk, varit ledig eller gjort något annat än att arbeta eller studera anger du det när du söker ersättning.

Mitt ärende – övriga upplysningar

Alla formulär hittar du här

 

Skicka in på sidan e-tjänster

Använd våra formulär på sidan e-tjänster. Vi har då dina handlingar samma dag eller senast dagen efter.

Alla formulär hittar du här

Ladda upp dina intyg och dokument

Skriv ut och posta

Om du väljer att posta så ska du skicka handlingarna hit:

Akademikernas a-kassa

Box 3536

103 69 Stockholm

Tyck till


Vi på webbredaktion läser alla kommentarer och de är till stor hjälp i vårt förbättringsarbete. Dina kommentarer publiceras inte på sidan. Du kommer inte att få svar på din kommentar.

Tipsa en vän

Uppdaterad: 26 september 2017
Sidansvarig: Annika Stenberg