Under arbetslösheten

Ordförklaringar

För att vi ska kunna betala ut ersättning måste man tidrapporter i Mina sidor. Man måste också rapportera dina aktiviteter till arbetsförmedlingen senast den 14:e varje månad. Håll kontakten med både oss och arbetsförmedlingen under din arbetslöshet.

Tidrapportera i Mina sidor

Du kan tidrapportera varje vecka i Mina sidor och få din ersättning utbetald en gång i veckan. Självklart kan du också spara tidrapporterna och få månadsutbetalningar om det passar dig bättre.

Mer om tidrapporten

 

Rapportera aktiviteter till arbetsförmedlingen

Varje månad mellan den 1 och den 14 måste du skicka in din aktivitetsrapport till arbetsförmedlingen. Om du inte skickar in rapporten till arbetsförmedlingen skickar de ett meddelande till oss och vi utreder din rätt till ersättning.

Mer om meddelanden

Rapportera dina aktiviteter här

Vad får jag göra när jag är arbetslös?

Du har möjlighet att kombinera exempelvis arbete, studier och föräldraledighet med ersättning från oss, men det är viktigt att du tidrapporterar så att du får rätt ersättning. Att starta företag är däremot inte tillåtet.

  • Du kan arbeta, men du kan endast få 60 veckor i kombination med arbete. Mer om arbete
  • Du kan studera under begränsad tid och omfattning. Ansök i god tid och invänta beslut. Mer om studier
  • Föräldraledighet kan exempelvis tas ut på helgen utan att det påverkar din ersättning. Mer om föräldraledighet
  • Det är inte tillåtet att starta företag när du får ersättning. Mer om att starta eget
  • För att få ersättning måste du i de flesta fall vara i Sverige. Hör av dig om du åker utomlands - det går att få ersättning om man åker på arbetsintervju. Mer om arbetsintervju och intervjuresa utomlands

 

Hur många dagar får jag per vecka?

Är du arbetslös hela veckan får du fem ersättningsdagar per vecka. Skulle du arbeta, vara sjuk, föräldraledig eller av någon annan anledning inte kunna söka eller ta arbete får du färre dagar. Tid som du inte kan söka eller ta arbete kallas hindertid. Du kan räkna ut hur många dagar du får i vår dagberäknare.

Till dagberäknaren

Uppdaterad: 4 juli 2018
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!