Det här vill vi

Ordförklaringar
kollegor

Vi vill skapa värde för våra medlemmar och samhället i stort. Konkret innebär det att stå för trygghet i form av ekonomisk grundtrygghet vid arbetslöshet och tid för omställning och nyorientering. A-kassan är en viktig del av den svenska arbetsmarknadspolitiken och har stor betydelse för ett väl fungerande och flexibelt arbetsliv. 

A-kassan är viktig när människor och arbetsmarknad tvingas till – eller önskar – omställning. Varje medarbetare spelar en betydelsefull, om än liten roll, för din trygghet och tillsammans är vi ett kugghjul som bidrar till ett väl fungerande samhälle. Därför arbetar vi för att göra dig som medlem nöjd.

  1. Du ska få pengar fort Helst samma vecka som du skickar in din tidrapport. Därför arbetar vi aktivt med att hitta effektiva och logiska rutiner.
  2. Du ska få de pengar du har rätt till Inte för mycket, och absolut inte för lite. Därför stämmer vi noga av att vi fått intyg på alla de arbeten du haft.
  3. Det ska vara lätt att få svar Varje helgfri vardag når du oss på telefon mellan 9-16. På vår hemsida och i vårt forum hittar du svaren på våra vanligaste frågor. Vårt mål är att svara på mejl samma arbetsdag eller senast dagen efter du skickade det.
  4. Du ska bli trevligt bemött Vi vill att kontakterna med oss ska vara trevliga och därför undersöker vi löpande hur våra medlemmar uppfattar oss så att vi kan utveckla ett ännu bättre bemötande.
  5. Du ska få ett jobb snabbt Vi kan inte hjälpa dig med att hitta ett nytt jobb, men vi hjälper dig med arbetslöshetsersättningen. Du ska kunna lägga all din energi på ditt jobbsökande. Fokus på arbetssökande, inte ersättning!
  6. Vi vill vara ett komplement till Arbetsförmedlingen Vi vill att Akademikernas a-kassa ska få förmedla arbeten. Läs mer här.
Uppdaterad: 8 januari 2019
Sidansvarig: Annika Stenberg
Fråga oss!